Een duurzamer Zwolle met Francois Wieringa en Ecocert

Francois Wieringa (49) is de franchisenemer van de nieuwste Ecocert vestiging. Hij opent in oktober de deuren van Ecocert Zwolle. Hij kan niet wachten om te beginnen en stroomt over van mooie plannen voor de regio Zwolle. Hier horen we natuurlijk graag meer over! We spreken daarom met Francois over zijn toekomstplannen voor Zwolle, waar hij energie van krijgt als energieadviseur, welke voordelen een franchisevestiging met zich meebrengt en leren we Francois zelf een stukje beter kennen.

 

Een duurzame toekomst voor regio Zwolle

Als we Francois vragen naar zijn plannen met Ecocert Zwolle verzekert hij ons allereerst dat hij zo veel mogelijk klimaatneutraal gaat werken: “Een opname binnen Zwolle betekent op de fiets!” Naast dat fietsen één van Francois zijn favoriete bezigheden is, sluit het ook fantastisch aan op zijn werk als EP-Adviseur: “Je kunt de hele dag mensen vertellen hoe ze moeten verduurzamen, maar dan is het óók mooi om dat zelf zo goed mogelijk uit te dragen.” 

De regio Zwolle is volgens Francois een hele mooie markt. “Het is een economisch gebied wat het heel goed doet. Zwolle is erg in ontwikkeling met onder andere nieuwsbouwwijken en veel bedrijvigheid. Daar wil ik in de verduurzaming een steentje aan bijdragen met Ecocert Zwolle. Dat betekent dat we hard aan het werk gaan,” vertelt Francois. Hij zal onder de naam Ecocert Zwolle niet alleen voor landelijke partijen die in Zwolle actief zijn aan de slag gaan, maar ook voor lokale partijen zoals makelaars en vastgoedbeheerders.

Als we wat verder in de toekomst kijken heeft Francois voor ogen om gezond door te groeien. Dat betekent dat er uiteindelijk ook extra personeel bij moet komen wanneer de groei doorzet. Volgens Francois is het een groot voordeel dat de nieuwe vestiging van Ecocert in Zwolle gevestigd is. Zwolle is makkelijk te bereiken, dus hoopt Francois dat toekomstig personeel het interessant vindt om naar Zwolle te komen.  

Fotografie als basis

Francois heeft niet bepaald de gebaande weg bewandeld voordat hij EP-Adviseur werd. De in Hoogeveen woonachtige Francois is zijn carrière begonnen als sportfotograaf. Hij reisde de hele wereld over met zijn camera. Toch was zijn werk als fotograaf het bruggetje naar de opleiding tot EP-Adviseur. Francois begon met woningfotografie waar ook het inmeten bij hoorde. Door zijn interesse in wiskunde vond hij het bouwkundige aspect al snel leuker dan foto’s maken.

Omdat de fotografiemarkt onder druk stond en de energiebranche juist groeiende was deed Francois besluiten het roer om te gooien. Francois besloot dat dit het moment was om de carrièreswitch te maken. Hij haalde anderhalf jaar geleden zijn diploma’s voor het opstellen van energielabels voor de woning- en utiliteitsbouw. 

Energie krijgen van adviseren

Als we Francois vragen waar hij energie van krijgt als EP-Adviseur heeft hij daar direct een antwoord op: “Ik vind het gewoon prachtig om te doen.” Wanneer klanten ook nog geïnteresseerd zijn in de verduurzaming van hun woning of bedrijfspand is hij helemaal gelukkig. Francois benoemt dat hij het heel leuk vindt om te sparren met zijn klanten over of bepaalde maatregelen slim zijn om uit te voeren of niet. Advies geven over deze kwesties geeft hem energie. 

De manier waarop Francois zijn opnames doet onderscheidt hem daarnaast van andere EP-Adviseurs. Zijn werkwijze is om tijdens elke opname dezelfde stappen te doorlopen. Volgens Francois kun je een hele hoge kwaliteit behalen wanneer je systematisch werkt.

Verder als Ecocert Zwolle

Vanaf oktober zal Francois de naam Ecocert actief gaan uitdragen. We vragen Francois wat hem nou Ecocert maakt. Hierover bestaat bij de franchisenemer geen twijfel: “De methodiek en de manier van werken komen erg overeen. Het systematisch werken en net even een stapje harder zetten om zo tot een advies te kunnen komen dat meerwaarde heeft voor gebouweigenaren. Dat betekent dus klanten daadwerkelijk verder willen helpen met verduurzaming.”

Nieuwe vestiging Zwolle
De nieuwe vestiging in Zwolle

De overgang naar een franchisevestiging van Ecocert kent vele voordelen voor Francois. Allereerst profiteert hij van de online omgeving ‘Mijn Ecocert’. “Dit is een online omgeving waar de klant en adviseur van begin tot eind worden begeleid,” legt Francois uit. Kwaliteit staat voorop en dat kan nog beter gewaarborgd worden dragen dankzij dit systeem. Het waarborgen van de kwaliteit kan daarnaast ook dankzij alle kennis binnen Ecocert. Hierdoor is er altijd ruimte om te overleggen wanneer er een ingewikkelde kwestie zich voordoet bij een opname. “Je komt nog steeds dingen tegen waarover je een discussie kunt aangaan. Online is veel informatie beschikbaar, maar sparren met ervaren Ecocert collega’s die een bepaalde situatie al hebben meegemaakt is veel leerzamer,” stelt Francois. 

Francois benoemt tot slot nog de voordelen van een uniforme uitstraling hebben, uitgedachte marketingactiviteiten klaar hebben staan en het genieten van een landelijk bekende naam. De franchisenemer kan dankzij deze voordelen een vliegende start maken met zijn Ecocert Zwolle: “Ik hoop dat we samen ontzettend veel goede adviezen gaan afgeven en gebouweigenaren verder te kunnen helpen met verduurzaming!”