top of page
Een Maatwerkadvies Aanvragen

Een maatwerkadvies aanvragen

Door het aanvragen van een gecertificeerd maatwerkadvies helpt Ecocert je met gericht en toepasbaar advies over investeringskosten, besparingen en terugverdientijden.

Of je nu op zoek bent naar verduurzamingsadvies om je huidige energielabel te verbeteren, te voldoen aan subsidievoorwaarden, energiekosten te besparen of je vastgoed duurzaam te optimaliseren. Ecocert biedt snelle en effectieve hulp. Je ontvangt van ons een gecertificeerd maatwerkadvies waarin de investeringskosten, besparingen en terugverdientijden helder uiteengezet zijn.

 

Voor elk object kunnen we zowel het huidige als het mogelijke energielabel berekenen, waardoor alle relevante gebouwinformatie direct beschikbaar is. Op deze manier kun je weloverwogen beslissingen nemen om je vastgoed op een duurzame manier te optimaliseren, ondersteunend door ons deskundige energieadvies.

Het vernieuwde maatwerkadvies en energielabel

Vanaf 1 juli 2023 geldt het nieuwe gecertificeerde maatwerkadvies volgens NTA 8800 zowel voor woning- als utiliteitsbouwprojecten.

 

Een maatwerkadvies is een aanvulling op het verplichte energielabel. Het energieadvies resulteert niet automatisch in een energielabel, maar de gegevens uit het maatwerkadvies kunnen wel worden gebruikt om een energielabel te bepalen. Omgekeerd geldt dit ook: de gegevens van het energielabel worden door de energielabel-adviseur gebruikt voor een gecertificeerd maatwerkadvies. Het is belangrijk op te merken dat een energielabel niet verplicht is als je een maatwerkadvies wilt verkrijgen.

Een Maatwerkadvies Aanvragen 2

Wanneer een maatwerkadvies aanvragen

Overweeg je een verbouwing of ben je van plan een nieuwe woning te kopen? Dit is het perfecte moment om een gecertificeerd maatwerkadvies voor energiebesparing aan te vragen. Het kan tevens een rol spelen in de onderhoudsplanning van je utiliteitsgebouw. Met het maatwerkadvies energiebesparing krijg je inzicht in de oorspronkelijke situatie vóór het uitvoeren van het maatregelenpakket, en ook in de situatie na het uitvoeren van het maatregelenpakket. Voor beide situaties is het mogelijk om een energielabel te registreren, wat van belang kan zijn bij een subsidieaanvraag. Het energielabel houdt rekening met het standaard gebruikersgedrag.

Contact opnemen

Bij Ecocert kun je een maatwerkadvies aanvragen bij een gecertificeerde adviseur volgens BRL9500-MWA-W of BRL9500-MWA-U. Als je na het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen besluit je huis te verhuren of verkopen, is het raadzaam om een nieuw energielabel aan te vragen.

 

Wij maken ons sterk om elke dag weer iets van onze energie door te geven, dus wil je gebruik maken van onze dienstverlening of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op en ervaar de energie!​

Geveke Ecocert
Plegt-Vos Ecocert
Parteon Ecocert
ING Ecocert
Wonam Ecocert
Menzis Ecocert
Center Parcs Ecocert
Lefier Ecocert
Gemeente Amsterdam Ecocert
Gemeente Groningen Ecocert
bottom of page