Ecocert voor nieuwbouw

Ecocert levert als BRL9500 & NTA8800 gecertificeerd adviesbureau energielabels & advies voor nieuwbouwprojecten.

We stellen de juiste vragen, zetten de nodige lange- of kortetermijnplannen op en realiseren zo volledige ontzorging. Met als ultiem eindresultaat een duurzaam object, het voldoen aan de wensen van de opdrachtgever en het comfort van de bewoners.

Energielabel voor omgevingsvergunning

Energielabel voor de omgevingsvergunning

Vanaf 1 januari 2021 gelden voor nieuwbouwobjecten minimale BENG-eisen voor de energiebehoefte, het primair fossiel energieverbruik, het aandeel hernieuwbare duurzame energie en TO-Juli. Bij de aanvraag van de omgevingsvergunning moet daarvoor als bewijs een voorlopig energielabel in de detailmethodiek aangeleverd worden. Dit energielabel wordt geregistreerd in de database van de RVO.

Het is daarbij van belang om in een voorlopige ontwerpfase al een doorrekening te laten maken van het project, met als doel onderbouwen dat de uitgangspunten die gedefinieerd zijn, leiden tot het voldoen aan de BENG-eisen die onderdeel zijn van het bouwbesluit. Wanneer er op basis van de uitgangspunten nog niet voldaan wordt aan de regelgeving omtrent de BENG-eisen, dan kijken we samen met welke maatregelen of gewijzigde uitgangspunten er wél wordt voldaan aan de BENG-eisen.

 

Energielabel bij oplevering

Ook bij oplevering van het nieuwbouwproject dient ieder object nogmaals te worden getoetst. Deze toets toont aan of het object gebouwd is zoals gepland. De toets verloopt als volgt: De energieprestatie adviseur komt meermaals langs op de bouwplaats om te kijken of het object gebouwd is conform het voorlopige energielabel bij de omgevingsvergunning.

Vervolgens wordt het energielabel als definitief geregistreerd in de database van de RVO. Als laatste kan er een toets plaatsvinden door bouw- en woningtoezicht. Voldoet het object niet aan de BENG-eisen, dan kunnen er sancties volgen. De toets door de energieprestatie adviseur geldt vanaf 1 januari 2021 voor alle op te leveren nieuwbouwobjecten.

 

Energielabel voor oplevering

Waarom Ecocert?

Waterdichte dossier opbouw

Als Ecocert worden wij graag zo vroeg mogelijk in het project betrokken. Zo kunnen wij onder andere controleren of het project voldoet aan de BENG-eisen, maar hebben we ook de tijd voor waterdichte dossier opbouw. Wij maken het project eigen en komen fysiek langs op de bouwplaats. Met onze altijd actuele kennis over de huidige wet- & regelgeving en onze hoge mate van betrokkenheid treden wij op als extra paar ogen, voor een beter eindresultaat. Zo doen zich achteraf nooit problemen voor bij oplevering.

Meer dan 12 jaar ervaringen

Ecocert heeft als bedrijf meer dan 12 jaar ervaringen in het opstellen van energielabels en adviezen. Om nog niet te spreken over de jarenlange ervaring die onze adviseurs gezamenlijk hebben. Onze adviseurs beschikken over een hoog kennisniveau en zijn meer specialist dan generalist. We stellen de juiste vragen, kunnen lange- of kortetermijnplannen opzetten en zorgen voor totale ontzorging. Zo kunnen wij complexe objecten en vraagstukken op hoog niveau inzichtelijk maken, of voorzien van het juiste advies.

Onze transparante werkwijze

Lang niet iedereen wordt warm van duurzaamheid en energielabels. Maar geloof ons, het is interessant. Wat we precies doen en waarom we dit doen leggen we zo begrijpelijk mogelijk uit. Zo zijn onze adviezen en energielabels voor iedereen begrijpelijk en bevatten alle benodigde informatie. We adviseren op een praktische manier, naar een duurzame energiehuishouding en om de waarde van het object te vergroten. Daarnaast is bij ons de prijs altijd de prijs, dus geen verrassingen en kleine lettertjes. Zo zijn wij altijd transparant.

Energieke nieuwbouwprojecten

Crossroads Groningen

Crossroads

Ecocert heeft meegedacht hoe de woningen niet alleen gunstige labels krijgen, maar ook zeer zuinig en comfortabel zijn.

Silva Haarlem

Silva

Omdat we door Wonam tijdig bij het project zijn betrokken hebben we mee kunnen denken en toetsen of er aan de BENG vereisten wordt voldaan.

Powerhouse Groningen

Powerhouse

We zijn van begin tot eind betrokken geweest bij Powerhouse. Met als resultaat een prachtig complex waar met veel plezier wordt gewoond.

Contact opnemen

Contactgegevens

Ecocert Groningen

Winschoterdiep 50
9723AB Groningen