Maak energie zichtbaar

Ecocert levert onafhankelijk energie- en verduurzamingsadvies. Ecocert is volledig BRL9500 en NTA8800 gecertificeerd voor het opstellen van energielabels en energieadviezen voor woningen (EP/W), utiliteitsgebouwen (EP/U) en nieuwbouw in de basis- en detailmethodiek. 

Energielabels utiliteitsbouw

Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is sinds 2008 een geldig energielabel verplicht. Alleen gecertificeerde bedrijven kunnen energielabels opstellen. De EP adviseurs van Ecocert hebben de ervaring én de energie om vlot te kunnen handelen. Na een zorgvuldige berekening registreren wij het definitieve energielabel van je utiliteitsgebouw bij de RVO in EP-online. Je ontvangt het energielabel en de energielabel-bijlage digitaal. Via ‘Mijn Ecocert’ kun je alle gebouwinformatie op objectniveau- en op portefeuilleniveau op elk moment inzien.

Energielabels woningbouw

Woningcorporaties, makelaars, vastgoedbeleggers, verhuurders en particulieren zijn verplicht om het energielabel te overhandigen aan nieuwe kopers en nieuwe huurders. De ervaren EP deskundigen van Ecocert berekenen de juiste waarden en registreren het definitieve energielabel van het object in het centrale register van de RVO. Je ontvangt het definitieve energielabel digitaal. Via ‘Mijn Ecocert’ kun je alle gebouwinformatie op objectniveau en portefeuilleniveau op elk moment inzien.

Advies verduurzaming vastgoed

Je wilt duurzaamheidsadvies:


Wij helpen je snel en effectief. Je ontvangt ons advies met de investeringskosten afgezet tegen besparingen en terugverdientijden. Per object kunnen we het actuele en het mogelijke energielabel berekenen. Via ‘Mijn Ecocert’ is alle gebouwinformatie op object- en portefeuilleniveau direct en duidelijk zichtbaar. Zo kun je je vastgoed weloverwogen duurzaam optimaliseren.

Check hier je energielabel

Verloopt het label bijna of is het niet meer actueel? Neem dan direct contact met ons op.

Zo werkt Ecocert

Resultaatgericht

We doen een nauwkeurige 0-meting en stellen per object een adviesrapport op. Daarin lichten we de mogelijke besparingsvarianten toe en geven we indicaties van de investeringskosten en het uiteindelijke rendement.

Je staat er geen
moment alleen voor

We hebben alle expertise in huis om diverse verbeterscenario’s door te lichten. Bovendien kennen we elk pand door en door. Zo maak je weloverwogen keuzes voor je vastgoedportefeuille.

Moeilijk wordt makkelijk (en soms nog leuker ook)

Lang niet iedereen wordt warm van duurzaamheid en energielabels. Maar geloof ons, het is interessant. In heldere bewoordingen leggen we uit hoe je een hoger rendement kunt behalen.