top of page
Een Maatwerkadvies Aanvragen

Een energielabel aanvragen

Wij zijn volledig gecertificeerd volgens BRL9500 voor het onafhankelijk opstellen van energie labels en maatwerkadviezen voor zowel woningbouw (EP-W) als utiliteitsbouw (EP-U) in zowel de basis- als detailmethodiek.

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Bij verkoop en verhuur zijn eigenaren verplicht om een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Deze verplichting geldt ook wanneer eigenaren een nieuwe woning laten bouwen. 

Energielabels woningbouw

Onze deskundige adviseurs voeren nauwkeurige berekeningen uit om het energielabel huis vast te stellen en registreren deze gegevens bij de overheid.

 

Particulieren, investeerders, beheerders, makelaars, gemeenten en woningbouwverenigingen zijn verplicht om het energielabel te verstrekken aan nieuwe kopers of huurders. Onze ervaren adviseurs berekenen de juiste waarden en leggen het definitieve energielabel van het object vast in het centrale register van de RVO. Je ontvangt het definitieve energielabel digitaal. Via ‘Mijn Ecocert’ heb je op elk moment toegang tot alle gebouwinformatie op zowel object- als portefeuilleniveau.

Een Maatwerkadvies Aanvragen 2

Energielabels recreatiewoning

Als je een vakantie- of recreatiewoning verkoopt of verhuurt, dien je een geldig energielabel voor de recreatiewoning aan te bieden aan de nieuwe eigenaar of huurder. En dit ook te vermelden in eventuele advertenties. Vanaf 1 januari 2024 controleert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) of recreatiewoningen over het vereiste energielabel beschikken.

 

Wanneer je de vakantiewoning adverteert in commerciële media, is het verplicht om de energielabelklasse A++++ tot en met G in de advertentie te vermelden. Dit vloeit logischerwijs voort uit de verplichting. Via ‘Mijn Ecocert’ heb je op elk moment toegang tot alle gebouwinformatie op zowel objectniveau als portefeuilleniveau.

Energielabels utiliteitsbouw

Ook voor utiliteitsbouw geldt de verplichting van een energielabel bij verkoop of verhuur, en hiervoor kun je bij ons terecht.

 

Bij de verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is sinds 2008 een geldig energielabel vereist. Alleen gecertificeerde bedrijven kunnen deze energielabels opstellen. Onze adviseurs hebben de benodigde ervaring en energie om snel te handelen. Na een grondige berekening registreren wij het definitieve energielabel van jouw utiliteitsgebouw bij de RVO in EP-Online. Je ontvangt het energielabel voor utiliteitsbouw en de bijbehorende documentatie digitaal. Via ‘Mijn Ecocert’ heb je op elk moment toegang tot alle gebouwinformatie op zowel objectniveau als portefeuilleniveau.

Ecocert Teamfoto 6

Energielabels nieuwbouw

Ons advies is gericht op het creëren van een duurzaam object dat voldoet aan de wensen en het comfort van de bewoners.

 

Sinds 1 januari 2021 gelden er minimale BENG-eisen (Bijna Energieneutrale Gebouwen) voor nieuwbouwprojecten. Deze eisen betreffen de energiebehoefte, het primair fossiel energieverbruik, het aandeel hernieuwbare duurzame energie en TO-juli (temperatuuroverschrijding juli).

 

Wij bieden energie labels en advies voor nieuwbouwprojecten. We stellen de juiste vragen, ontwikkelen passende lange- of kortetermijnplannen en zorgen voor volledige ontzorging. Het uiteindelijke resultaat is een duurzaam object dat voldoet aan de wensen van de opdrachtgever en het comfort van de bewoners.

Hoe lang is een energielabel geldig

Energie labels hebben een geldigheidsduur van tien jaar. De vervaldatum staat vermeld op het energielabel. Als je de woning verkoopt of verhuurt en deze datum is verstreken, dien je een nieuw energielabel aan te vragen.

Ecocert Teamfoto 4

Een energielabel aanvragen

Het aanvragen van een energielabel voor een individueel gebouw is snel en gemakkelijk. Je kunt hieronder een energielabel aanvragen voor verschillende type gebouwen, zoals een appartement, een hoek- of tussenwoning, en een vrijstaande woning.

 

Staat jouw type gebouw, zoals een bedrijfspand, er niet tussen? Of wil je een offerte aanvragen voor een project met meerdere gebouwen? Neem dan contact met ons op.

Geveke Ecocert
Plegt-Vos Ecocert
Parteon Ecocert
ING Ecocert
Wonam Ecocert
Menzis Ecocert
Center Parcs Ecocert
Patyna Ecocert
Gemeente Amsterdam Ecocert
Gemeente Groningen Ecocert
bottom of page