top of page
  • Foto van schrijverJacko ter Voorde

Ecocert bestaat 12,5 jaar!

We hebben wat te vieren, want dit jaar bestaat Ecocert 12,5 jaar! Waar we ooit begonnen als eenmanszaak, zijn wij inmiddels uitgegroeid tot kwalitatief toonaangevend adviesbureau met vestigingen in Groningen, Emmen & Zwolle en ruim 25 personeelsleden.


Hoe groei je in 12,5 jaar uit tot koploper binnen de energie- en verduurzamingsadvisering in Nederland? Als je het aan mede-eigenaar Jos Bosscher vraagt, door trouw te blijven aan je essentie. “Wij hebben er bewust voor gekozen niet alles te willen doen, maar om écht goed te worden in onze ‘corebusiness’. Namelijk, het opstellen van energielabels en verduurzamingsadviezen voor onze kerndoelgroep: beleggers, beheerders, makelaars, gemeenten en woningbouwverenigingen. Onze collega’s beschikken door deze keuze tot specialisatie, naast ruime ervaring, over een hoog kennisniveau. Ze zijn meer specialist dan generalist. Onze adviseurs tonen dagelijks aan te beschikken over het vermogen om complexe objecten en verduurzamingsvraagstukken op hoog niveau inzichtelijk te kunnen maken, of vraagstukken te kunnen voorzien van het juiste advies. Dit altijd met het belang van de opdrachtgever voor ogen en met de juiste kennis van actuele wet- en regelgeving.”.


Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en we willen onze opdrachtgevers dan ook bedanken voor hun gestelde vertrouwen in de afgelopen jaren. Dit heeft ertoe geleid dat Ecocert de afgelopen jaren, via toonaangevende organisaties in Nederland zoals Plegt-Vos, Geveke, Wonam & de Gemeente Amsterdam, betrokken is geweest bij de energieadvisering van markante gebouwen in Nederland zoals de Terrace Tower in Amsterdam & de Maastoren in Rotterdam. “Wij ervaren de samenwerking met Ecocert als prettig. Korte lijntjes en een praktische insteek om de wensen van de klant te vertalen naar een werkbare situatie.” – aldus Edwin Tensen van Wonam. Wij maken ons sterk voor duurzame vooruitgang, door gebouwen op een praktische manier te verduurzamen, naar een verbeterde energiehuishouding, om de waarde van het gebouw te vergroten en waar mogelijk de exploitatiekosten te verlagen. Hiernaast is het streven altijd om het werk rondom het energielabel en verduurzaming uit handen te nemen en de opdrachtgever te allen tijde op de hoogte te houden van de stand van zaken omtrent processen en uitkomsten.


Waar we inmiddels de nodige strepen binnen onze branche hebben verdiend, blijven we investeren in de toekomst. Mede door het door ontwikkelen van onze ‘in-house software’, het aantrekken van nieuw talent en het uitbreiden van het aantal franchisevestigingen. Waarbij het laatste punt zeker in het jaar 2023 een prominente rol gaat spelen. “Het streven is om, naast onze huidige drie vestigingen, in 2023 nog 4 andere vestigingen te realiseren. Waarbij we ons als olievlek steeds verder richting het zuiden van het land bewegen. Wij geloven sterk in de kracht van een landelijk sterk merk met lokaal ondernemerschap en dat vormgegeven in een franchiseformule voor verdere groei.” – aldus Jos Bosscher.

Gedurende 2023 vieren we middels verschillende initiatieven het jubileum met onze klanten, leveranciers, collega’s & franchisenemers en kijken vol energie uit naar de volgende 12,5 jaar!

bottom of page