top of page
  • Foto van schrijverJelmer Jasken

Ecocert en Rijksuniversiteit Groningen bundelen krachten voor duurzaamheid

Groningen, 18 april 2024 - Ecocert heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De RUG, een vooraanstaand instituut voor onderzoek en onderwijs in het Noorden van Nederland, streeft ernaar haar vastgoed te verduurzamen en haar ecologische voetafdruk te verkleinen.

 

Met de steeds duidelijker zichtbare en voelbare gevolgen van klimaatverandering, is de RUG vastbesloten haar bijdrage te leveren aan het verminderen van de impact op het milieu. Een van de belangrijkste factoren die het hoge verbruik van fossiele brandstoffen beïnvloeden, is het vastgoed van de universiteit.

 

De explosieve stijging van energieprijzen in de winter van 2022 heeft de urgentie van deze kwestie nog eens onderstreept. Door het verminderen van de energievraag en het opwekken van energie in eigen beheer, wil de Rijksuniversiteit Groningen haar afhankelijkheid van externe energieleveranciers terugdringen.

 

Om deze doelstellingen te bereiken, zal University Services van de RUG samenwerken met Ecocert, een toonaangevend bedrijf in de energieprestatie-branche, om de energielabels van de gebouwen vast te stellen. Daarnaast zal Ecocert adviezen opstellen om te komen tot de plannen voor verduurzaming van de gebouwen. Deze samenwerking is niet alleen ingegeven door wettelijke verplichtingen, maar vooral door de wens van de RUG om haar vastgoedbestand te verduurzamen.

 

Ecocert, dat bekend staat om zijn inzet voor gecertificeerde en onafhankelijke verduurzaming, zal de RUG ondersteunen bij het in kaart brengen van in totaal 320.000 m2 vloeroppervlakte vastgoed, verspreid over 69 locaties.

 

Jos Bosscher, mede-eigenaar van Ecocert, benadrukt het belang van deze samenwerking: “Met deze opdracht zal naast de te realiseren besparing op termijn ook de toekomst van deze gebouwen voor de langere termijn worden veiliggesteld. Waaraan wij uiteraard graag onze bijdrage leveren!”

 

De Rijksuniversiteit Groningen is vastbesloten om een voorbeeld te zijn op het gebied van duurzaamheid, niet alleen in onderzoek en onderwijs, maar ook in haar operationele activiteiten. Deze samenwerking met Ecocert is daarin een belangrijke stap vooruit.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

 

Jacko ter Voorde

Marketing Manager

+31 6 40 68 25 36

bottom of page